![]() |
![]() |
#1 |
pajda, just pajda.
|
Jak się to robi ?
siemano!
zakładam temat, gdzie będzie można podzielić się własnymi doświadczeniami i pomóc innym ![]() chodzi głównie o to, że potrzebujący pomocy pisze o co chodzi - jakiego triku nie ogarnia, czego się chce nauczyć, co mu nie wychodzi etc. a pomagający wrzucają swoje rady! na początek jeśli ktoś wie jak zrobić te triki to niech pisze (liczę na petkę i małpę): 1. lateflip 2. backflip - nie mam pojęcia jak się do tego w ogóle wziąć. jeśli ktoś ma problem z jakimś trikiem, wskoczeniem na coś, wejściem na mono, faceplant'em etc. to niech pisze, na pewno znajdą się dobrzy ludzie, którzy chętnie pomogą. greets |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
('')( :)(..)(: )('')
|
Ja mam problem z faceplantem ;P
Nie no, to mi pewnie wyjdzie kiedys samoistnie... ale chcialbym w koncu jakiegos unispina zrobic i stwierdzilem, ze najpierw sprobuje no footera. No i mam problem juz z wyskokiem ![]() Jakies wskazowki? Czy nalezy podskoczyc razem z mono a dopiero pozniej je od siebie troche odepchnac, czy tez najpierw podskoczyc a mono pociagnac za soba z pewnym opoznieniem? Moze mi cos pomozecie... bo siedze w Szwecji 3 dni bez mono (bo sie do plecaka nie zmiescilo ;P ) i kombinuje, a tak milej by bylo poprobowac. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Unicyclist
|
Mogę pomóc wam
![]() wyskoczyć jak najwyżej i na maksymalnej wysokości lekko kopnąć w pedał tak żeby przednia noga nie odleciała do tyłu ![]() ![]() ![]() ![]() Last edited by Petka; 2011-05-07 at 05:38 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
pajda, just pajda.
|
petka - ale przy backflipiem lepiej z miejsca robić? bo nie będę jechał do przodu i ładował ten trik bo chyba trudniej. nie lepiej z miejsca?
i jak nogi w ogóle idą? kopię tylną jak do crankflipa kopałem przednią czy inna technika? vookash - zobacz sobie ten filmik: greets |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Unicyclist
|
pajda: myslim, ze by mohlo pomoci znat zpocatku klasicky rev
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
pajda, just pajda.
|
michal - no racja. ale przy crankflipie się rev nie uczyłem.. ale tutaj może się bardziej przydać bo backflip jest trudniejszy. dzisiaj spróbuję, dzięki
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Unicyclist
|
aha ;P lepiej z jazdy do tyłu łatwiej podkręcić
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Unicyclist
|
Jeżdżę od 3 tygodni, więc proszę o wyrozumiałość
![]() Jeżdżę na KOXX One Devil ''19. Zimą trochę ciężko wyjść na dwór, więc ćwiczę w 5 metrowym garażu ^^. (Czekam na temperaturę 10'C, bo przy -20 chyba nie warto wychodzić ![]() Proszę o jakiekolwiek rady dotyczące stania w miejscu i skręcania. Trochę głupie pytanie, ale jak już wspomniałem, jeżdżę od niedawna ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Unicyclist
|
To jedne z tych trudniejszych rzeczy do wyjaśnienia ;P pomijam fakt, że raczej ciężko jest stać w miejscu - cały czas trzeba się jednak ruszać :P
Nie ma na to jakiejś sprawdzonej metody i podejrzewam, że każdy powie Ci, że musisz po prostu ćwiczyć ![]() ![]() Przy -20 też się oszczędzam, ale jeśli masz taki garaż to balans możesz bez problemu trenować ;d Reklama: polecam odwiedzić dział "monocykl" na forum kuglarstwa :P można tam znaleźć przydatne informacjie i szybszą pomoc, bo tutaj to mało kto zagląda ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Unicyclist
|
Już umiem jeździć, podskakuję na krawężniki i z nich, lecz chciałbym się wziąć za tricki i nie wiem, czego na początek się uczyć :P
Pomożecie? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
('')( :)(..)(: )('')
|
Wejdz sobie tutaj: http://unicyclist.com/forums/forumdisplay.php?f=43
i poszukaj OTG Super Beginner i Beginner. Powinno byc sporo prostych umiejetnosci/trickow wraz z filmikami. Poza tym mozesz sobie wybrac cos ze starej listy: http://iufinc.org/unicycling/levels/98 Albo tu zobaczyc nowe listy: http://iufinc.org/blog/ Oczywiscie nikt nie kaze Ci sie uczyc po kolei ale skoro nie masz pomyslu to moze byc jakas podpowiedz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Unicyclist
|
Pedal grab
Witam!
Mam pytanie odnośnie robienia pedal grabów na railach, listwach, kładkach itd. Umiem bez problemu robić graby na normalnych murkach, ale problem pojawia się wtedy gdy próbuje robić je na poręczy. Problem polega na utrafieniu w poręcz. Jako, że nie wiem jak się do tego zabrać próbowałem z graba najpierw nauczyć się przeskakiwać na drugą stronę raila, ale z tym też jest problem. Nie wiem od czego w ogóle zacząć dlatego liczę na czyjąś pomoc. Z góry dziękuję dla tych którzy udzielą mi odpowiedzi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Unicyclist
|
Witam, jezeli ktos by znalazl chwile, to prosil bym o pomoc w footplancie. Za nic nie wiem jak sie zabrac do jego nauki. Pozdrawiam Karo0o
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
pomoc
Oczywiście mogę pomóc w tej kwestii jeżeli ktoś ma z czymś problem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tags |
jak, robi, się |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | Search this Thread |
Display Modes | Rate This Thread |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
How long did it take you to learn to ride? | slackercruster | General Unicycling Discussions | 4 | 2011-04-04 02:58 AM |